Guide | 4 Steps

Personligt brev

Skriv ditt personliga brev
Del 1

Skriv ditt personliga brev

Läs sammanfattning

I det här steget ska vi titta på platsannonsen för det jobb du ska söka och lista ut vad den faktiskt betyder. Vi ska såklart också titta på hur du kan matcha din ansökan mot annonsen. 

Brevet hjälper dig att styra förväntningarna och redan på förhand besvara invändningar. Det är din viktigaste möjlighet att lägga fokus på det som du anser gör dig till en unik kandidat. Ju mer energi du lägger på det personliga brevet, desto mer ökar chanserna att du tar dig vidare till anställningsintervju. Därför ska vi i detta steg gå till botten med vilka budskap du ska trycka lite extra på när du skriver brevet.

Plocka fram dina gamla anteckningar från övningarna innan och läs igenom dem så du har dem färskt i huvudet när du påbörjar det här steget, för nu ska vi skriva! Det personliga brevet är det första och i många fall det enda som arbetsgivaren eller rekryteraren läser - och då måste du helt enkelt ha skrivit något för att komma någonstans. 

I det här steget går vi igenom finjusteringar; layout, hur man matchar med CV:t, foto, grafiska element och stavning & grammatik. Många som skriver sin ansökan börjar i det här steget. Gör inte det. Gå igenom det här sist!