Landa i nästa steg för dig

GoMonday

Tiden är, tack och lov, förbi när du går igenom en linjär yrkesbana utan spännande svängar eller större utmaningar. Trivs man med att jobba inom samma yrkesroll i liknande organisationer genom hela sin karriär så är det såklart också jättebra. Men de flesta människor vill någon gång göra en förändring.

Arbetsmarknaden är bred och komplex och det finns alltid flera valmöjligheter. Genom att bena ut tankarna och förstå vilka preferenser du har i några olika kategorier så kan du komma till nya insikter och bättre förstå vad nästa steg kan vara.

I den här guiden kommer vi att börja med att rita upp några grova drag för din professionella utveckling. Genom att känna till olika utvecklingsstilar och se vilken typ av karriär du själv helst vill ha, kan du lättare fatta beslut.

Vi kommer att titta på tre saker:

  • Vilket sammanhang du kan söka dig till. Stora organisationer eller små? Väletablerade eller nya? Hierarkiska eller platta? Vi hjälper dig ta ställning till 12 viktiga faktorer. Det hjälper dig att avgränsa dig – eller att upptäcka vägar du inte hade tänkt på.
  • Vilken typ av roll du ska söka? Ska du vara konsult eller jobba “i linjen”? Ska du driva eget eller vara anställd? Är ansvar viktigt i rollen?
  • Din utvecklingsstil och preferenser. De allra flesta vill utvecklas i jobbet. Frågan är hur! Här tittar vi på vilken utvecklingsstil som passar dig – hur skapar du en karriär som känns utvecklande?

Därefter avslutar vi med att prioritera vad du kommit fram till. Du skapar din önskelista på vad som är viktigt för just dig.

Vi kommer att beröra hur du hittar jobben, men fokus här är att du ska få en tydligare bild av vad du söker. Släppa taget och inte fokusera så mycket på hur du ska hitta dem, utan snarare vad du vill hitta.

Låter det intressant?

Under hösten 2019 publicerar vi 9 olika guider. Det här är en av de vi inte är klara med. Vill du att vi meddelar dig när den släpps? Ta kontakt så löser vi det!