Bygg upp en stark plattform och ett hjälpsamt nätverk

GoMonday

Nittio procent av alla jobb tillsätts via kontakter och majoriteten av de händelser som förändrat någons liv eller gett värdefulla insikter har skett genom personer man känner eller har råkat träffa. Vi får ofta höra att vi ska nätverka och utöka vårt kontaktnät. För en del är nätverkande helt naturligt. För andra tar det emot att nätverka – det kan kännas krystat, tråkigt, tidskrävande eller helt enkelt svårt. Och faktum är att mycket av det man brukar kalla nätverkande faktiskt inte ger någonting. Det handlar om att hitta ditt sätt att träffa människor, ditt sätt att knyta kontakter och ditt sätt att finnas på rätt plats vid rätt tid.

I den här guiden kommer vi prata om nätverkande och kontakter från ett pragmatiskt perspektiv. Vi utgår från att de bästa kontakterna ofta är de som uppstår spontant när man lär känna någon. Och att nätverkande handlar om så mycket mer än att gå på mingel eller träffa nya människor. Vi ser det hellre som att bygga en plattform för sig själv, där man syns och som hjälper andra att förstå vem man är och vad man kan.

Låter det intressant?

Under hösten 2019 publicerar vi 9 olika guider. Det här är en av de vi inte är klara med. Vill du att vi meddelar dig när den släpps? Ta kontakt så löser vi det!