Visa varför du söker jobb hos just det här företaget

GoMonday

Ditt CV beskriver din bakgrund, vad du gjort, vilka utbildningar du gått, vilka jobb du haft. Det handlar om dig. Men ett jobb är en relation mellan två parter; mellan dig och din arbetsgivare. Så på samma sätt som ditt CV har fokus på dig, bör ditt personliga brev ha fokus på arbetsgivaren.

Anpassa alltid din ansökan specifikt efter den arbetsgivare du söker dig till och den tjänst du vill ha. Som arbetsgivare eller rekryterare vill jag veta att du har en anledning att söka dig till just oss! Om jag redan i det personliga brevet märker att du till exempel förstår hur vi skiljer oss från våra konkurrenter – och att det är därför du valt just oss – så kommer jag att vilja träffa dig.

Så beskriver du varför du vill ha just det där jobbet

Det finns inga standardformuleringar eller one-size-fits-all-svar på det. Varför just du valt att söka dig till just det här företaget är unikt. Och det är också därför det är så starkt. Här är i alla fall några tips på hur du kan tänka för att komma på vad du ska skriva:

  • När hörde du för första gången talas om det här företaget? Vad var det som fick dig att lägga det på minnet?
  • Har du använt företagets produkter? Vad är det du gillar med produkterna?
  • Har du hört något om företaget från andra? Kanske från vänner som jobbar där?
  • Har du medvetet letat efter intressanta arbetsgivare och hittat just det här företaget? Vilka kriterier utgick du ifrån när du letade? Vad var det som fick dig att fastna för just dem?
  • Har du vid något tillfälle pratat med dina vänner om det här företaget? Vad handlade den diskussionen om?
  • Vilka värderingar står det här företaget för?

 

Om du vill ha hjälp med ditt personliga brev så hjälper vi gärna till på flera olika vis.