Sluta söka jobb, börja välja jobb

GoMonday

Att söka jobb handlar om att förtydliga vad man vill och se till att få det. Som tur är går de två ofta hand i hand. Ju tydligare du är med vad du vill och ju mer du gjort din research om företaget du söker dig till, desto lättare blir det att få det. Här är de tre grundstenarna till att söka jobb effektivt:

  • Var riktad i ditt jobbsök. Sök hellre några få jobb och lägg mycket tid på vart och ett av dem, än att söka mängder jobb utan att riktigt engagera dig i något. Anpassa alltid din ansökan för det specifika jobbet.
  • Sök jobb systematiskt. Du behöver inte ha en exakt plan för hur du kommer att gå tillväga, men sätt en viss struktur för hur du tänkt söka. Grunden för att söka jobb systematiskt är att alltid hålla en prioriterad lista med arbetsgivare du är intresserad av.
  • Skapa en tydlig profil. Tänk igenom vad du erbjuder som skiljer dig från andra som söker liknande jobb. Var ärlig och rå med dig själv. Våga se vad du verkligen gillar och vad du helst skulle vilja slippa göra i ditt nästa jobb.

 


Stor guide: Sök jobb på rätt sätt